Állami kitüntetést kaptak oktatóink

2020, december 4 - 07:15
Tanszékünk oktatói vehettek át a nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket Budapesten, a Pesti Vigadóban.

    Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából adta át az állami kitüntetéseket október 29-én a fővárosban.

   Joó Ferenc Széchenyi-díjas kémikus, az MTA rendes tagja, a Debreceni Egyetem professor emeritusa munkáját, a Magyar Érdemrend Középkeresztje (Polgári Tagozat) kitüntetésével, míg Tircsó Gyula vegyész és kémiatanár, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense munkáját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje (Polgári Tagozat) kitüntetésével ismerték el.

   Schanda Tamás a kitüntetetteket méltatva kiemelte, hogy ezek az emberek a saját szakterületeiken nemcsak maradandót alkottak, hanem példát is mutattak áldozatvállalásból.

- A mai napon a közösségépítés, az oktatás, a kutatás és a felfedezések területén elért személyes teljesítményeket és egyben nemzeti büszkeségeket díjazzuk és ünnepeljük - fogalmazott az államtitkár.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.