Köszöntő

Üdvözöljük a Fizikai Kémiai Tanszék honlapján!

"A fizikai kémia az a tudomány, amely fizikai tételek és kísérletek alapján magyarázza meg az összetett testekben lejátszódó kémiai átalakulások okát."
Mihail Vasziljevics Lomonoszov (1711-1765), a Szentpétervári Egyetem kémiaprofesszora

 

Tanszékünk a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán a Kémiai Intézet egyik egysége.

A Tanszékkel szorosan együttműködik a MTA-DE Redoxi- és Homogén Katalitikus Reakciók Mechanizmusa Kutatócsoport.

Fizikai kémiát oktatunk magyar nyelven Kémia BSc, MSc, vegyészmérnök BSc, biomérnök BSc, környezettan BSc, osztatlan gyógyszerész MSc, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus BSc valamint képalkotó diagnosztikus BSc hallgatók számára. A Kémiai Intézet más egységeivel közös szervezésben egyéb, például informatikai és analitikai tárgyakat is oktatunk és számos speciális kollégiumot is kínálunk.

Projekt- és diplomamunka témák széles választékával és jó munkakörnyezettel várjuk az érdeklődő hallgatókat.

Nemzetközi vegyészmérnök BSc és osztatlan gyógyszerész MSc hallgatók számára angol nyelvű fizikai kémiai előadásokat és gyakorlatokat tartunk. Néhány speciális kollégiumunk angol nyelven is választható.

A Tanszéket az alábbi laboratóriumok/kutatócsoportok alkotják:

  • Elméleti Kémiai Laboratórium
  • Homogén Katalízis Kutatócsoport
  • Izotópalkalmazási Kutatócsoport
  • Röntgendiffrakciós Szerkezetvizsgáló Laboratórium
  • Ritka(föld)fém kutatócsoport
  • Környezetei Kolloidok kutatócsoport

Frissítés dátuma: 2018.12.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.