Környezeti Kolloidok Kutatócsoport

  • Dendrimer típusú vegyületek vizsgálata vizes oldatban. Protonálódási folyamatok, komplexképződés fémonokkal, kölcsönhatás kismolekulákkal. Alkalmazásuk katalítikus folyamatokban. Diffúzió tanulmányozása oldatokban.
  • Polielektrolitok (polietilénimin és annak funkcionalizált származékai, poliakrilsav) előállítása, azonosítása, szerkezeti jellemzése. Protonálódási és komplexképződési folyamatok jellemzése. Méretmeghatározás különböző technikákkal. Lehetséges alkalmazásuk katalizátorként és teragnosztikai célokra.
  • Gélek, szolok, emulziók, pórusos anyagok vizsgálata. Jellemzésük NMR spektroszkópiával, fényszórás, adszorpciós és egyéb technikák segítségével. Kutatómunkát folytatunk az NMR-MOUSE (Mobile Universal Surface Explorer, egyoldalú mágnes) alkalmazására mind a környezetkémiában, mind az iparban.

Frissítés dátuma: 2019.01.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.