Fizikai Kémiai Tanszék

Debreceni Egyetem TTK Kémiai Intézet


Hu|En   
Fényképalbum

2016. szeptember 1-jén a korábbi Fizikai Kémiai Tanszék és a Kolloid- és Környezetkémiai Tanszék - Fizikai Kémiai Tanszék néven - egyesült. Az új Fizikai Kémiai Tanszék vezetője Prof. Dr. Fábián István. Az e honlapon nem szereplő információkért - az új tanszéki honlap létrejöttéig - kérem kattintson a linkekre az előző mondatokban.

A következőkben kattintson bármelyik linkre, majd a megjelenő ablakban használja a kép felső szélén a bal és a jobb oldalon megjelenő navigációs feliratokat továbbításra, az x jelet pedig az ablak bezárására. A megnyílt ablakban a billentyűzet előre-hátra nyilaival is navigálhat.

Köszönet mindenkinek, aki fényképeit a Fényképalbum oldal rendelkezésére bocsátotta.

Szakmai programok:

Közösségi programok:


Szakmai programok

Industrial Application of Organic Chemistry Summer School 2015

A kattintásra megnyíló képek hallgatóink részvételét mutatják be az Industrial Application of Organic Chemistry Summer School 2015 rendezvényen. Az időpont és a helyszín: 2015 július 7 - 26, Tromsö, Norvégia.

Képek a Fizikai Kémiai Tanszékről

A kattintásra megnyíló képek - szöveg nélkül, de remélhetőleg így is "beszédesen" - a Fizikai Kémiai Tanszék mindennapi munkáját illusztrálják.

Képek a tanszéki szemináriumról

A kattintásra megnyíló képek a 2012/13 és 2013/14 tanévi tanszéki szemináriumokon készültek. Bemutatják szemináriumunk szokásos résztvevőit és az adott időszakban fellépő előadókat.

Ünnepség Beck professzor 80. születésnapja alkalmából

A Debreceni Akadémiai Bizottság székházában 2009. november 23-án megtartott ünnepségen a tudományos élet kiválóságai, tanítványok, tanszéki, egyetemi munkatársak köszöntötték Beck Mihály professzort 80. születésnapja alkalmából. Kattintásra megnyíló képeinken Beck Mihály professzor debreceni egyetemi tanítványaival, munkatársaival látható.

Közösségi programok

Síkfőkúti kirándulás 2013

2013. június 7-8-án - második alkalommal - tanszéki kirándulást szerveztünk Síkfőkútra, szállásunk az egyetem síkfőkúti alkotóházában volt. A programban szakmai elemként a tervezett tanszéki honlap megvitatása és konferenciabeszámolók szerepeltek, egyébként pedig vetélkedő, közös főzés, kirándulás a környéki hegyekbe és részvétel a szomolyai cseresznyefesztivál rendezvényein. Meglepetés: Gáspár Vilmos köszöntése 60. születésnapján. Ezeket mutatják be a kattintásra megnyíló képek.

Síkfőkúti kirándulás 2012

Hagyományteremtő szándékkal kirándulást szervezett a tanszék Síkfőkútra és környékére 2012 június 8-9-én. Szállásunk az egyetem síkfőkúti alkotóházában volt. A program szakmai eleme népszerűsítő kémiai könyvbemutató volt, emellett szellemi vetélkedő, opera-népszerűsítő előadás, környékbeli kirándulások és a szomolyai cseresznyefesztivál szerepelt benne. Lásd kattintásra megnyíló képeinket.

Tanszéki szalonnasütés 2012

Hosszabb szünet után, 2012. szeptember 28-án szalonnasütéssel egybekötött összejövetelt rendezett a tanszék. Itt készült a kattintásra megnyíló képsorozat. A helyszín a Kémiai Épülethez közel, az egyetemi sportcentrumban kialakított szabadtéri sütő-főző hely volt.

(A képeket a Lightbox2 script segítségével mutatjuk be.)